PvdA debatteert over veiligheid

Aanstaande vrijdag organiseert de PvdA in Leiden een openbaar debat over veiligheid, uit én thuis. Onder leiding van Hugo Fernandes Mendes (secretaris van de deelgemeente Amsterdam Zuid Oost en inwoner van Leiden) zullen verschillende vertegenwoordigers van onder andere de LWO, de politie, de GGD en de horeca ingaan op huiselijk geweld, straatgeweld en de relatie daartussen, aan de hand van een voorbeeld van een fictief Leids gezin.

Huiselijk geweld is de meest voorkomende geweldsvorm in Nederland. Het lijkt daarnaast zo te zijn dat de daders én slachtoffers van huiselijk geweld vaker betrokken zijn bij andere vormen van geweld, zoals straat- en uitgaansgeweld. In dat licht zal ook worden ingegaan op de wenselijkheid en effectiviteit van maatregelen die ook in de Leidse politiek op de rol staan, zoals cameratoezicht en preventief fouilleren. Deze maatregelen werden begin dit jaar voorgesteld door de inmiddels vertrokken interim-burgemeester Lemstra in zijn notitie ‘Overlast beter bestreden’, naar aanleiding van eerdere overlastsituaties rond de Beestenmarkt.

De bijeenkomst wordt gehouden in Restaurant De Markt (bovenzaal) aan de Botermarkt te Leiden en begint om 20 uur. Ook niet-PvdA’ers zijn daarbij welkom: de toegang is gratis.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×