Poëziemanifestatie bij Koornbrug

Dinsdagavond organiseert de Stichting TEGEN-BEELD, bekend van de muurgedichten, voor de vijfde keer een poëziemanifestatie in het centrum van Leiden. Onder de titel ‘Wachtend op de barbaren’ worden tussen 19.00 uur en 23.30 uur maar liefst 154 gedichten van de Griekse dichter Kavafis over de Leidse grachten.

De gedichten worden voorgedragen vanaf een waterpodium bij de Koornbrug / Vismarkt. Het evenement is gratis toegankelijk en kan ook per boot worden bezocht.

Onder andere de oud-burgemeesters Goekoop, Postma en Lemstra zullen een gedicht voordragen. Ook de huidige burgemeester Lenferink is van de parrtij. De burgemeesters zijn in goed gezelschap van bekende Leidenaren als de schrijver Maarten ’t Hart, Frans ‘fiets’ Horst, Pvda-raadslid Hilde Jansen, Rens Heruer van de 3 October Vereeniging, de Leidse dichter Leo van Zanen en René Vallentgoed. Ook leerlingen van het Da Vinci College dragen gedichten voor.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×