Hillebrand weerlegt aantijgingen oppositie

Er is geen sprake van een geheime verlenging van de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Leiden en Projectontwikkelaar MAB over de ontwikkeling van het Aalmarktgebied. Dat zegt wethouder Hillebrand naar aanleiding van vragen die het CDA heeft gesteld. Volgens Hillebrand is de verlenging van de overeenkomst al op 12 december 2002 aan de gemeenteraad meegedeeld. De projectgroep Nieuw Aalmarkt Plan zou op 17 december 2002 zijn geïnformeerd. Voor beide zaken verwijst Hillebrand naar de verslagen die destijds van de vergaderingen zijn gemaakt.

Er is besloten om de huidige overeenkomst tussen gemeente en MAB te verlengen tot eind juli 2003. Het is belangrijk dat de juridische verbintenis tussen gemeente en MAB wordt voortgezet totdat de raad besluit over het stadsvernieuwingsplan. Daarna is de raad formeel vrij te besluiten met welke ontwikkelaar in zee wordt gegaan voor de ontwikkelingsfase. Mocht dan besloten worden dat MAB als ontwikkelaar zal optreden, dan zullen de kosten voor het overnemen van de rechten door de gemeente, tussen beide partijen worden verrekend,” zo citeert Hillebrand uit het verslag.

Volgens Hillebrand zijn de beweringen over geheime afspraken de wereld ingeholpen door mensen die daar ‘persoonlijke en politieke motieven voor hebben’. “De verspreiders maken zelfs het stadsbelang daaraan ondergeschikt,” aldus een boze Hillebrand die NAP-voorzitter Cees Waal verwijt “door uw handelen in de laatste fase van het proces, veel verwarring te zaaien.” Hillebrand wil dat Waal zijn aantijgingen publiekelijk rectificeert.

Advertentie

Leiden Aalmarktproject


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×