Wethouder Geertsema neemt de eerste vaargids in ontvangst uit handen van schrijver en uitgever Dick Baaij (foto's: Chris de Waard).

Vaargids voor Leiden gepresenteerd

Zaterdagmiddag heeft wethouder Alexander Geertsema (toerisme) in het hartje van de waterstad Leiden het eerste exemplaar van de vaargids voor Leiden in ontvangst genomen uit handen van auteur en uitgever Dick Baaij. De vaargids is in een oplage van 5000 gedrukt en vliegt de deur uit. Er zijn er de eerste week al 1700 verkocht.

Geertsema prees het initiatief van Baaij: “Als gemeente doen we er alles aan om meer watertoeristen naar Leiden te halen en ze langer hier te houden. Dit boekje sluit daar prachtig bij aan.” Om nog meer watertoeristen naar de Sleutelstad te lokken verklapte Geertsema ook een plan om een nieuwe vaarroute tussen Amsterdam en Leiden te maken. Beide steden hebben iets met Rembrandt en de route zal dan ook de naam Verfroute of Penselenroute krijgen.

Uitgever Baaij van het boekwerk prijst de gemeente Leiden om de voortreffelijke samenwerking bij de totstandkoming van de vaargids. “Ik heb echt alle medewerking gehad. Dat gaat weleens anders. In Amsterdam heb ik een soortgelijke gids gemaakt en daar werkte de gemeente eerder tegen dan mee. Heel frustrerend was dat.”

Vaargids Leiden, Kaag & Braassem
De kern van het boek wordt gevormd door vier vaartochten in en rondom Leiden. Deze bieden een kant-en-klaar plan voor een verrassende tocht over het water door het Zuid-Hollandse land. Een gedetailleerde waterkaart van Leiden en een regiokaart maken het mogelijk zelf op onderzoek te gaan in dit aantrekkelijke watersportgebied. In het hoofdstuk Horeca wordt aandacht besteed aan cafés en restaurants waar u in de meeste gevallen aan het terras af kunt meren.

Ook is aangegeven of de bestelde dranken en spijzen bij u aan boord worden gebracht. Naast de nautische gegevens, zoals adressen van jachthavens, brugtijden, doorvaarhoogtes e.d, vindt u veel praktische informatie die het verblijf op het water in dit gebied aangenaam maakt.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×