Leidse actievoerders naar Eurotop

Dit weekend vindt in Griekenland, op een schiereiland 125 km van Thessaloniki vandaan, de Eurotop plaats. Onder extreme veiligheidsmaatregelen zullen de regeringsleiders en staatshoofden van de Europese lidstaten beslissingen nemen over de toekomst van Europa, die invloed zullen hebben op mensen, binnen én buiten Europa. Ook vanuit het Leids Anarchistisch Collectief Eurodusnie zal een aantal mensen naar Thessaloniki afreizen om deel te nemen aan het debat en protest. Zij zullen hierover onder andere verslag doen via internet.

Rondom deze top komen vele ‘andersglobalisten’ en andere tegenstanders van de EU en haar beleid bijeen om deel te nemen aan discussies, workshops, demonstraties, directe acties en andere activiteiten die de EU en haar beleid ter discussie stellen en aanvallen. Om al deze mensen te huisvesten en de activiteiten mogelijk te maken zijn er verschillende gebouwen op het universiteitsterrein van Thessaloniki bezet.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×