Heineken geeft winstwaarschuwing

Bierbrouwer Heineken heeft vanochtend de eerste winstwaarschuwing in zijn geschiedenis gegeven. Dat meldt het NRC. Het concern heeft last van de dure euro en afnemende bierverkopen in een aantal belangrijke landen, onder meer in Nederland en de Verenigde Staten.

De bierbrouwer liet weten dat de nettowinst in het eerste halfjaar waarschijnlijk niet zal stijgen, zoals de onderneming in februari van dit jaar nog had voorspeld. In reactie hierop zakte de koers van het aandeel op de Amsterdamse beurs met 8 procent naar 31,38 euro. In de eerste zes maanden van vorig jaar nam de nettowinst met 11 procent toe tot 330 miljoen euro.

Het concern, dat benadrukt dat een aanzienlijk deel van de bierafzet in de zomermaanden juli en augustus wordt verkocht, doet geen uitspraken over de winst over heel 2003. Dat gebeurt pas in september bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×