Cursus tegen somberheid

Op dinsdag 16 september start de preventieve cursus “In de put, uit de put, zèlf uw somberheid overwinnen”. De cursus “Uit de put” is bestemd voor mensen van 55 jaar en ouder die last hebben van lichte tot matige depressieve klachten, zoals somberheid en “nergens meer zin in hebben”. Het is een echte cursus en geen gespreksgroep of psychotherapie. In de cursus gaat het om het aanleren van vaardigheden die kunnen helpen om de somberheid te overwinnen. De onderwerpen van de cursus zijn: stress, plezierige activiteiten, anders leren denken, assertiviteit en het voorkomen van terugval. Opgeven kan vanaf nu.

De cursus bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van twee uur. Er wordt gewerkt in een groep van ± tien deelnemers onder begeleiding van twee deskundigen. De kosten bedragen € 35,= voor deelname aan de cursus.

De cursus wordt gegeven in gebouw Jelgersma, Rhijngeesterstraatweg 13A te Oegstgeest. Aan deelname gaat een kennismakingsgesprek vooraf. Voor aanmelding en/of nadere informatie kunt u contact opnemen met Rijngeest Groep, preventie ouderen, mevrouw. A. Hoogenboom, telefoonnummer 071- 5179 593. Voor meer informatie over de Rijngeest Groep kan men de website raadplegen: www.rijngeestgroep.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×