Politie controleert honderden auto's bij alcoholcontrole

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er een alcoholcontrole plaats op de Willem de Zwijgerlaan, de Doctor Lelylaan, de Voorschoterweg en de Langegracht. In totaal werden 535 voertuigen gecontroleerd. Er werden elf bestuurders aangehouden. Er werden zes transacties en vijf dagvaardingen uitgereikt. In afwachting van de uitslag van een bloedproef werd het rijbewijs van een 27-jarige Leidenaar ingevorderd.

Een 22-jarige bestuurder uit Roelofarendsveen werd gecontroleerd en bleek een uitslag van de ademanalyse te hebben van 545 ug/l (limiet 220 ug/l). Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van zes uur. Een 30-jarige man uit Roelofarendsveen had een uitslag van de ademanalyse van 675 ug/l (limiet 220 ug/l). Van hem werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×