Coordinator Maarten Witkam van de Onderwijswinkel overhandigde woensdagavond ruim 1500 petities aan commissievoorzitter Greetje van Gruting (foto's: Chris de Waard).

Onderwijswinkel vreest sluiting

De Onderwijswinkel en het Muziekcentrum, beiden in Leiden-Noord, worden met sluiting bedreigt. De afdeling Cultuur en Educatie van de gemeente heeft geen geld meer voor de 30-jarige instelling. Medewerkers, vrijwilligers en cursisten van de onderwijswinkel boden vanavond op het Stadhuisplein een muzikale petitie aan aan de voorzitter van de raadscommissie Sociale Infrastructuur, Greetje van Gruting. “De Onderwijswinkel, die moet blijven en Muziekcentrum Leiden-Noord, die hebben al zo velen jaren, tot Leiden-Noord behoord…” zo klonk het uit enkele tientallen kelen. De Onderwijswinkel en het Muziekcentrum Leiden verzorgen onder meer taallessen en huiswerkbegeleiding in de wijk.

Van Gruting (VVD) kreeg zo’n 1500 petities onderhandigd en beloofde deze in de commissie te bespreken. Omdat het zomerreces bijna begint en na de vakantie eerst nog de begrotingsbehandeling op de Leidse politieke agenda staat, wordt dat pas eind van het jaar, zo vertelde Van Gruting de aanbieders van de petitie: “Schrijft u dus voor het komende seizoen gerust de nieuwe cursisten in”.

Advertentie

Leiden onderwijswinkel


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×