Tientallen vaten chemicaliën gevonden

Na tips van omwonenden is de politie afgelopen vrijdag een enorme partij illegaal gedumpte vaten met chemicaliën op het spoor gekomen. Vrijdagavond haalden agenten met hulp van enkele burgers met bootjes maar liefst 34 vaten uit het water van de Korte Vliet. Da vaten zijn waarschijnlijk van de Waddingerbrug in het water bij de Haagweg gegooid. De politie denkt dat het gaat om afval van een XTC-laboratorium.

Woordvoerder Nelemans van de politie kon nog niet zeggen om welke stoffen het precies gaat: “Dat onderzoek loopt nog.” Ook heeft de politie geen idee wie de partij in Leiden gedumpt heeft. Aan de hand van serienummers op de vaten probeert men daar achter te komen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×