Oegstgeest schrapt bedrijventerrein Rijnfront

Er dreigt een vertrouwensbreuk tussen Leiden en Oegstgeest door de invulling van een deel van de te ontwikkelen locatie Rijnfront bij de Leeuwenhoek. In regioverband is afgesproken dat Oegstgeest daar een bedrijventerrein zal realiseren, inmiddels heeft de gemeenteraad op eigen houtje besloten om de plek voor woningbouw te reserveren. GroenLinks fractievoorzitter Gerard van Hees betreurt het besluit van Oegstgeest zeer: “Regionale samenwerking is een zaak van draakvlak en vertrouwen,” dat wordt hiermee ondermijnd. Ook het CDA reageerde bij monde van raadslid Jan-Jaap de Haan uiterst kritisch.

“Dit is nu al het tweede voorval met Oegstgeest in korte tijd,” zo memoreerde de Haan aan de onlangs door Oegstgeest afgeblazen tunnel tussen de wijk Poelgeest en de Leidse Merenwijk.

Wethouder Hillebrand baalt ook van de draai van de Leidse buurgemeente. “Maar het slechtste wat we kunnen doen is met de rug naar elkaar toe gaan staan. We blijven elkaar in het gezicht kijken, alleen zal dat niet altijd even vrolijk staan,” aldus Hillebrand: “Het bedrijventerrein staat ook gewoon in het provinciale streekplan dat donderdag op het Provinciehuis is gepresenteerd.”

Ook commissievoorzitter Leendert de Lange (fractievoorzitter VVD), naast raadslid ook algemeen bestuurslid van het Regio-overleg Ruimtelijke Ordening, had geen goed woord over voor het gedraai van Oegstgeest. “Ik vind het op z’n zachtst gezegd een opmerkelijke stap,” zo zei de Lange die zich verder afvroeg hoe de provincie zal reageren op het besluit van Oegstgeest.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×