Scholierenorkest uit Krefeld op bezoek bij JSR

De komende dagen is het schoolorkest van het Gymnasium am Moltkeplatz uit Krefeld naar Leiden. Daarmee krijgt het bezoek dat de oudste groep van het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek (JSR) vorig jaar aan de Leidse zusterstad Krefeld bracht, een vervolg. De 22 Krefeldse muzikanten zullen samen met het Symfonieorkest repeteren en een uitvoering geven. Deze uitvoering maakt deel uit van het Zomerconcert van het JSR, dat plaatsvindt op zondag 29 juni in de Petruskerk.

Het JSR is een samenwerkingsverband tussen het Jeugd Symfonieorkest Oegstgeest e.o., de Muziekschool Leiden e.o. en de Streekmuziekschool Rijnakkoord.

De jeugdige Krefelders worden vanavond om 18.15 uur met pannenkoeken verwelkomd in het ID-College aan het Rapenburg 23. Daar vindt ook de eerste repetitie plaats. Naast enkele gezamenlijke repetities staan er ook een wandeling met foto-opdrachten door Leiden, roeien door de Leidse grachten en een duik in zee.

Onder leiding van de dirigenten Mark Tempelaars en Martin Sander zullen o.a. de Tango Jalousie van N. Gade, Dancing Queen van Abba, Hongaarse dans nr.5 van J. Brahms en delen uit de Notenkrakersuite van Tschaikovsky uitgevoerd worden.

Aan het Zomerconcert van het JSR doen naast de oudste groep (het Symfonieorkest) ook de kinderorkesten en het Juniorenorkest mee.

Locatie: Petruskerk, Lammenschansweg 40a; aanvang 15.30 uur.
Toegangsprijs € 5,50; kinderen € 2,50.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×