Portaal gaat woningen tijdelijk verhuren aan studenten

Woningcorporatie Portaal en de Universiteit Leiden werken aan een convenant voor de tijdelijke verhuur van woningen aan studenten. Volgens wethouder Hillebrand is er een toenemend probleem met zogenaamde ‘gelukszoekers’. Mensen die zich inschrijven voor woningen of complexen die op de nominatie staan om gerenoveerd en gesloopt te worden.

Ze mikken erop dat ze daardoor op korte termijn in het kader van ’Stadsvernieuwingsurgentie’ vervangende, permanente, woonruimte en bovendien een verhuispremie krijgen. “Een onwenselijke situatie,” aldus Hillebrand, die zich daarom een groot voorstander toonde van de tijdelijke verhuur. Tijdelijke bewoners hebben geen recht op vervangende huisvesting en premies, dus het is ook nog eens goedkoper voor Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×