D66 stelt 'Leidse ambities' ter discussie

Het Grote Stedenbeleid (GSB) en de Aalmarkt zijn absolute prioriteiten voor D66. Die moeten absoluut en snel worden aangepakt, de rest van de projecten die Leiden voorbereid of al op de rit heeft, staan ter discussie. Dat zei raadslid Sabine Verschoor bij de benhadeling van de Perspectiefnota 2003. “We geven veel te veel uit en verdienen te weinig of te langzaam terug”. Op de vraag van GroenLinks raadslid Yvonne van Delft of naast de twee genoemde prioriteiten echt alles voor D66 bespreekbaar is, was het antwoord bevestigend. Ook D66-fractievoorzitter Paul van Meenen liet zich onlangs al in soortgelijke bewoordingen uit: “Er zijn geen heilige huisjes.”

Verschoor vond het jammer dat het bij de Perspectiefnota door alle bezuinigingen alleen maar over geld ging en niet over visie. De noodzaak zag ze er wel van in: “De tijd van én én is voorbij, het is nu of of.” Bij de komende discussies over te maken keuzen, zijn er dan ook geen taboes qua prioriteiten. Alles staat wat D66 betreft ter discussie, omdat er nou eenmaal geen geld genoeg is.

Over het GSB maakt Verschoor zich grote zorgen: “Er zijn alarmerende berichten over de voortgang van verschillende projecten. Er moet misschien zelfs geld terug.” Als bepaalde onderdelen van het Leidse GSB niet tijdig worden uitgevoerd, vordert de overheid het bijbehorende geld terug. Wethouder Rabbae (GroenLinks) gaat na de zomer met het GSB-bureau de doelstellingen voor volgend jaar bespreken. Daarbij zal ook worden afgesproken dat alle projecten halverwege het jaar worden bekeken. “Geld van projecten die niet goed gaan, kunnen we dan overhevelen naar andere projecten,” zo beloofde Rabbae, die daarmee wil voorkomen dat gelden onbenut blijven en dus moeten worden terugbetaald.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×