Woensdag besluit over latere openstelling terrassen

1

Woensdag wordt besloten of de terrassen in Leiden op een beperkt aantal extreem warme dagen per jaar langer open mogen blijven. De gemeenteraad neemt dan een besluit over het voorstel dat is ingediend door D66 en de VVD. De twee partijen willen een experiment met de ruimere terrastijden en zijn druk aan het lobbyen bij de overige fracties. Het lijkt erop dat er geen meerderheid voor het voorstel te vinden is: Het CDA, de ChristenUnie en de PvdA zijn in elk geval tegen. Overigens gaat het om een beperkte verruiming; op werkdagen één uur langer, op vrijdag en zaterdag twee uur.

D66 denkt erover om deze zomer een ‘werkbezoek’ te organiseren aan Groningen. In het ‘Amsterdam van het Noorden’ mogen terrassen de hele nacht openblijven en dat levert daar weinig klachten op.

Delen

1 reactie

  1. c.de vogel op

    Ik vind het een heel goed idee om de terras tijden te verruimen, heb vaak genoeg meegemaakt dat je lekker op het terras zat en weggestuurd werd of naar binnen  moest waar het dan vaak al vol en benauwd is. Ik denk dat je zo minder krijgt dat de mensen (jongelui) buiten de stad trekken. Van mij mag het zeker weten.

Je bent nu offline