Woensdag besluit over latere openstelling terrassen

Woensdag wordt besloten of de terrassen in Leiden op een beperkt aantal extreem warme dagen per jaar langer open mogen blijven. De gemeenteraad neemt dan een besluit over het voorstel dat is ingediend door D66 en de VVD. De twee partijen willen een experiment met de ruimere terrastijden en zijn druk aan het lobbyen bij de overige fracties. Het lijkt erop dat er geen meerderheid voor het voorstel te vinden is: Het CDA, de ChristenUnie en de PvdA zijn in elk geval tegen. Overigens gaat het om een beperkte verruiming; op werkdagen één uur langer, op vrijdag en zaterdag twee uur.

D66 denkt erover om deze zomer een ‘werkbezoek’ te organiseren aan Groningen. In het ‘Amsterdam van het Noorden’ mogen terrassen de hele nacht openblijven en dat levert daar weinig klachten op.

Leiden terrassen


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×