Id in regiofinale Grote Prijs van Nederland

De Leidse band Id heeft zich direct weten te plaatsen voor de regiofinale-west van de Grote Prijs van Nederland; de meest prestigeuze pop-wedstrijd van Nederland. Normaliter plaatsen bands zich voor de regio-finale door het winnen van een sub-regiowedstrijd. Aangezien Id met de verschijningsdatum van de laatste cd de inschrijving misliep werd gekozen voor het alternatief: direct inschrijven. De jury selecteerde de Leidse band uit honderden ingezonden demo’s en op tien oktober mag Id zich in popcentrum Waterfront in Rotterdam meten met vijf andere bands uit de regio Leiden, Den Haag en Rotterdam. Er wordt die avond gestreden om de schaarse finaleplekken in de Melkweg en Paradiso.

Vanaf 29 juni kan er gestemd worden via www.buzz.nl. Op 6 juli is een nummer van de laatste cd van Id te horen in het programma Buzz van 3FM, alsmede een rechtstreeks interview met een van de bandleden. Ook is Id inmiddels begonnen met de preproduktie-fase van een full-length cd. Later dit jaar beginnen de opnames op diverse lokaties en verscheidene platenlabels hebben nu al interesse getoond. De release van deze cd wordt eind dit jaar verwacht.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×