CDA eist beter onderhoud wegen

Leiden moet veel meer doen aan het onderhoud van de wegen in Leiden. Volgens CDA-raadslid Abram Flippo loopt de Sleutelstad hopeloos achter op het onderhoudsplan, terwijl dat een wettelijk taak van de gemeente is. Volgens Flippo is de ernst van de situatie zelfs ‘onaanvaardbaar’: “Het is zo slecht gesteld met het noodzakelijke onderhoud, dat het aantal schadeclaims steeds verder toeneemt. Zelfs zo erg dat de verzekering dreigt om Leiden eruit te gooien.” Ook het feit dat er nog steeds geen financieel plan van de wethouder (Van der Sande, red.) ligt, is het CDA in het verkeerde keelgat geschoten. “U denkt er veel te lichtzinnig over,” kwalificeerde Flippo dat. Van der Sande was dat niet met hem eens: “Misschien ben ik een beetje voorbarig geweest met de aankondiging van dat plan”. Het “Of dat soms kenmerkend was voor zijn hele beleid?”, van Flippo wimpelde Van der Sande weg.

Ook CDA-fractievoorzitter Wim Bleijie drong er vorige week bij wethouder Van der Sande op aan snel werk te maken van het achterstallige onderhoud en dit niet meer vooruit te schuiven. “Als je onderhoud tijdig uitvoert, is het nog goedkoper ook,” aldus de oppositieleider die wijst op de extra kosten die nu vaak gemaakt worden met noodreparaties.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×