Miljoenen nodig voor legionellabestrijding

2,6 Miljoen euro. Dat is het bedrag dat Leiden kwijt is om de ruim 500 gemeentelijke en onderwijspanden ‘Legionellaproof’ te maken. Voor de bestrijding van Legionella gelden wettelijke regels die Leiden nauwgezet volgt. Alleen kantoorpanden hoeven pas in 2012 aan alle eisen te voldoen. Fractievoorzitter Broeyer (PvdA) wilde van wethouder Geertsema weten waarom hij nu al alle panden aanpakt. Ook de gemeente heeft immers kantoren in gebruik en nu alles aanpakken, kost nu meer geld. Dat is dus een beleidskeuze die de gemeenteraad moet maken en niet het college.

Geertsema was dat niet met haar eens. “Het gaat om 458 gemeentelijke panden en 61 onderwijsgebouwen. dat zijn allemaal overheidsgebouwen en geen kantoren.” Er is volgens hem dan ook geen sprake van een beleidskeuze.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×