Voorzitter JOVD: "Tijd rijp voor fusie VVD en D66"

Ferdi de Lange, voorzitter van de jongerenorganisatie van de VVD, de JOVD, vindt dat de tijd rijp is voor een fusie van VVD en D66. De Leidse politicologie-student zei dat zaterdag tijdens een JOVD-congres in Cuijck. De Lange was eerder voorzitter van de afdeling Leiden van de JOVD.

De VVD heeft volgens hem de belangrijkste obstakels voor een fusie verwijderd door te besluiten tot meer interne partijdemocratie en bestuurlijke vernieuwing, typische D66-items. De liberalen besloten vorige week dat in de toekomst de leden de lijsttrekkers kiezen en niet de partijbaronnen. Verder is de VVD nu voorstander van de gekozen burgemeester en heeft fractieleider Van Aartsen gepleit voor een referendum over de nieuwe Europese grondwet.

De keuze D66 voor een kabinet met de VVD is ook een goede stap, aldus De Lange: “Hoewel uitgejoeld door de linkse oppositie heeft D66 gekozen voor een rechts kabinet uit plichtbesef en realiteitsbesef. Allemaal kwaliteiten die de VVD hoog in het vaandel heeft. Een samengaan zou leiden tot meer discussie en minder blazers.”

Advertentie

Leiden jovdjd


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×