Kees 't Hart gastschrijver aan Universiteit Leiden

Kees ’t Hart is de nieuwe gastschrijver aan de Universiteit Leiden. Vanaf september geeft hij een werkcollege over verschillende manieren van lezen. In het najaar houdt hij twee openbare lezingen, de zogenoemde Albert-Verwey-lezingen. Dit heeft de universiteit dinsdag bekendgemaakt. ’t Hart schrijft zowel proza als poëzie, essays en kritieken. Hij werd vooral bekend door zijn roman De revue (1999), die hem de Multatuliprijs en een nominatie voor de Libris Literatuurprijs opleverde. Sinds enige jaren schrijft hij kritieken in De Groene Amsterdammer. ’t Hart heeft ruime onderwijservaring en is thans als studiebegeleider cultuurwetenschappen verbonden aan de Open Universiteit Nederland.

Het gastschrijverschap is in 1985 aan de Leidse letterenfaculteit ingesteld.Het doel ervan is contacten te onderhouden tussen schrijvers van literatuuren studenten en docenten die zich toeleggen op het onderzoek van literairwerk. De duur van het gastschrijverschap is in de regel drie maanden perjaar.

Eerdere gastschrijvers in Leiden waren onder anderen Gerard Reve, JudithHerzberg, Maarten ’t Hart, Hugo Brandt Corstius, Hella S. Haasse, Margrietde Moor, Adriaan van Dis, Nelleke Noordervliet, Gerrit Komrij en JoostZwagerman.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×