Jan Laurier overhandigt namens de raad een cadeau aan raadsverslaggever Wim Koevoet. (foto: Chris de Waard).

Gemeenteraad neemt afscheid van kritische journalist

De gemeenteraad heeft afgelopen avond afscheid genomen van de Leidse journalist Wim Koevoet. De raadsverslaggver van het Leidsch Dagblad woonde zijn laatste raadsvergadering bij. Hij vertrekt, samen met bureauchef Wim Wegman, naar het Haarlems Dagblad waar hij vanaf september de raadsvergaderingen van de gemeente Haarlemmermeer gaat verslaan.

Jan Laurier mocht als langstzittend raadslid het afscheidswoord voeren. De nestor van de raad blikte terug op de lange periode dat Koevoet de Leidse politiek via de krant vaak spannender maakte dan het in de raadszaal zelf soms was. Zoet, zuur, bitter en ongezouten waren de steekwoorden die de raadsleden in hun hoofd hadden toen ze een cadeau uitzochten. Kaas met nagels, mosterd en een echte Leidse presse papier.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×