Kamiel Maase komt in vorm

Kamiel Maase reisde afgelopen weekend naar Ierland om deel te nemen aan een goedbezette 5000 meter in Cork. In een veld met onder meer drie Kenyaanse atleten wist hij zich goed voorin te handhaven in de snelle slotkilometer. Een 2e plaats en een tijd van 13.29.46 stemden hem en trainer Bram Wassenaar tevreden in de aanloop naar het wereldkampioenschap eind augustus in Parijs. Komend weekend zal Maase present zijn bij het Nederlands Kampioenschap in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daarna zal verder gewerkt worden aan de vorm op hoogte in Sankt Moritz.

In Uden zorgde een aantal atleten van Leiden Atletiek voor beste seizoentijden en persoonlijke records. Steven Tito verbeterde zich op de 800 meter tot 1.51.63 en junior Dave Klink, 3e op het NK vorige week, scherpte zijn persoonlijke toptijd aan tot 1.57.65. Op dezelfde afstand liep de Leidse Belgische Heidi de Ridder met 2.09.06 een persoonlijk record in de damesrace. Een week voor het NK 5000 meter liepen Miranda Boonstra en Claartje Raedts bij de Keienmeeting een 1500 meter. Boonstra liep in de A-finale 4.27.44 en Raedts won de B-finale in de nieuwe persoonlijke recordtijd van 4.33.60.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×