The Hague Dragons kunnen hun geluk niet op als ze horen dat ze de Dragonboatraces gewonnen hebben. Nadat ze de finish bij de Bostelbrug als snelste team gepasseerd hadden, dook het halve team overboord. (foto's: Chris de Waard).

"The Hague Dragons" winnen Dragonboatrace

Maar liefst 26 teams deden zaterdagmiddag mee aan de Dragonboatraces die ook dit jaar weer in de Rijn, tussen de Prinsessekade en de Vrouwensteeg, werden gehouden. De races zijn altijd weer één van de hoogtepunten van de Lakenfeesten.

“Dit is pure sport mensen, je moet gewoon een beetje harder roeien dan de rest en dan win je vanzelf”.

Aad van der Luit, de drijvende kracht aan de wal, had er duidelijk weer zin in. Na een spannende middag, waarin de roeiers het in drie categoriën tegen elkaar opnamen, wonnen uiteindelijk de dames van “DIOK” bij de vrouwen, de “Schuinmarcheerders” bij de recreanten en de “The Hague Dragons” bij de competitie-roeiers.

De teams moesten, om zich te plaatsen, allemaal twee keer roeien. Daarna volgden, tegen het eind van de middag, de finalewedstrijden. Hoewel bij de drakenbootraces niemand helemaal droog blijft, sloegen er dit jaar geen boten om. Vorig jaar gebeurde dat nog bij twee damesteams die gezamenlijk in het water terecht kwamen. Dit jaar bleef het bij twee trommelaars die zich op het gammele stoeltje niet overeind wisten te houden (zie ook de fotoreportage). De reddingsbrigade was de hele middag aanwezig om de onvrijwillige zwemmers weer snel op het droge te krijgen. Tussen de finale en de prijsuitreiking werd een nog een echte Chinese Drakenshow gegeven. Ook waren er verschillende demonstraties van Chinese vechtsporten.

De negen bekers gingen uiteindelijk naar de volgende teams:

Dames
1. DIOK (1.04.56)
2. Plus Partners (1.04.93)
3. Spartaan (tijd bij de redactie niet bekend)

Leiden Open (recreanten)
1. Schuinmarcheerders (1.00.83)
2. Paulides Fysiotherapie (1.01.83)
3. Pro Life Factory (tijd bij de redactie niet bekend)

Competitie
1. The Hague Dragons (58.12)
2. Bush Dragons (58.31)
3. Dura Vermeer (tijd bij de redactie niet bekend)

Leiden Lakenfeesten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×