Z&Z verlaagt vergoedingen medicijnen

Vooruitlopend op een mogelijke landelijke maatregel heeft Zorg en Zekerheid voor alle apothekers in haar werkgebied de prijs van de vijf meest verstrekte merkloze geneesmiddelen met ingang van deze maand met 40% verlaagd. Hiermee wil Zorg en Zekerheid op korte termijn tot een beheersing van de kosten binnen de farmaceutische hulp komen. Mocht de voorgestelde overheidsmaatregel per 1 augustus in werking treden dan zal deze de ingevoerde maatregel van Zorg en Zekerheid vervangen.

Zorgverzekeraars en apothekers zijn de belangrijkste partijen in de medicijnendiscussie die al maanden gevoerd wordt. Zorg en Zekerheid is van mening dat de te hoge prijzen voor merkloze geneesmiddelen niet langer maatschappelijk te verantwoorden zijn. De maatregel om de korting van 40% voor vijf geneesmiddelen door te voeren, komt tegemoet aan de wensen van apothekersorganisatie KNMP. De apothekers willen zelf de keuze van hun assortiment en hun leverancier vaststellen. Daarom stelde de beroepsorganisatie eerder zelf voor om de prijzen van de vijf meest verstrekte merkloze geneesmiddelen waarvan het patent verlopen is met 40% te verlagen.

Zorg en Zekerheid wil met invoering van deze maatregel recht doen aan de functie van apotheker als medebehandelaar én als inkoper en distributeur van geneesmiddelen van haar verzekerden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×