RTV West moet tonnen bezuinigen

RTV West, de regionale radio- en televisiezender voor Zuid-Holland-Noord, moet 700.000 euro bezuinigen door tegenvallende reclame-inkomsten. Dat betekent onder meer dat het station in de zomermaanden geen freelancers meer inhuurt en dat het weer muziek draait in het dagprogramma. Dat heeft hoofdredacteur R. Fresen donderdag bekendgemaakt. RTV West had dit jaar gerekend op vier miljoen euro aan reclame-inkomsten. Vooral doordat adverteerders minder geïnteresseerd bleken in radio, blijven de opbrengsten steken op ongeveer 3,5 miljoen euro, aldus Fresen. Het station heeft het personeel eerder deze week over de bezuinigingen ingelicht.

In totaal zou het gaan om ongeveer tien freelance journalisten, die de komende weken niet meer bij West aan de slag kunnen. Journalistenvakbond NVJ had tot donderdagmiddag een handjevol verontruste freelancers over de kwestie aan de telefoon gehad.

RTV West heeft net een gedaanteverwisseling ondergaan. Sinds 1 april brengt de zender overdag alleen nog nieuws, tussendoor muziek draaien was sinds die tijd taboe. De bulletins op het hele uur worden niet meer gekoppeld aan het NOS-nieuws, maar helemaal samengesteld uit eigen items. In juli en augustus klinkt volgens de hoofdredacteur tussen 10.00 uur en 16.00 uur wel weer muziek op Radio West. In het weekeinde draait een minimaal programma, met een enkel nieuwsbulletin en wat sport.

Leiden RTV West


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×