Dubbelslag Leiden Atletiek op NK 5000 meter

Tweemaal goud, eenmaal zilver en eenmaal brons was de fraaie oogst van de atleten van Leiden Atletiek bij het Nederlands kampioenschap afgelopen weekend in Amsterdam. Drie van die medailles werden behaald op de 5000 meter. Zaterdag won Kamiel Maase overtuigend zijn zevende nationale titel op zijn bijnummer, de 5000 meter. Op het wereldkampioenschap in Parijs zal hij in ieder geval zijn favoriete 10000 meter lopen en eventueel daarna ook uitkomen op de halve afstand. Samen met zijn trainer Bram Wassenaar en steepleloper Simon Vroemen gaat Maase zich de komende weken in Sankt Moritz voorbereiden op het mondiale tournooi, dat in de laatste week van augustus plaatsvindt.

Bij de dames was er op de 5000 meter zelfs dubbel succes voor Leiden Atletiek. Miranda Boonstra klopte haar clubgenote Annelieke van der Sluijs met een verschil van ongeveer 4 seconden (16.36 om 16.40). Bij het nationaal kampioenschap op de 10000 meter in april was de uitslag precies omgekeerd. Voor Boonstra was deze afstand in feite ook een bijnummer, want haar favoriete onderdeel, de 3000 meter steeple chase, waarop ze houdster is van het Nederlands record, werd afgelast omdat er één inschrijving te weinig was. Van der Sluijs werd dit voorjaar al kampioene op de 10000 meter en de halve marathon. Na de door gewonnen marathon van Almere heeft ze even gas terug genomen en nu is ze weer volop in actie op de baan en op de weg. Claartje Raedts was de 3e atlete van Leiden Atletiek op de 5000 meter. Ze debuteerde op deze afstand met een 7e plaats in 17.37.

Knap was de bronzen medaille van Jaco Luijendijk op de 3000 meter steeple chase. Ruim achter topfavorier Simon Vroemen streed de Leidenaar met de Nijmegenaar Noël Keijsers om de tweede plaats. Het zilver kon hij niet halen, maar met een nieuw persoonlijk record (9.14.69) en een bronzen plak was hij dik tevreden.

De sprinters waren dit jaar minder succesvol. Martijn Ungerer kwam één-honderdste van een seconde tekort voor een bronzen medaille op de 100 meter (10.58). Roel van Ree werd 6e op de 200 meter in 21.74. 8e plaatsen waren er voor kogelslingeraar Olaf Klaver (48.28) en discuswerper Martijn Scheffers, die met 49.25 niet ver van zijn persoonlijk record afbleef. Fraukje Brinksma sprong over een hoogte van 1.60 meter en werd daarmee 10e. Maaike Gademan evenaarde haar persoonlijk record van exact 3 meter met de polsstok, goed voor een 7e plaats.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×