De Shootergirls deelden ook afgelopen zondag op Werfpop spuitjes 0% uit. (foto: Chris de Waard).

Drugs, Alcohol en Safe Seks: DAS lekker…toch?!

Van 10 t/m 13 juli 2003 organiseerde de GGD Zuid- Holland Noord in samenwerking met studenten van de Hogeschool Leiden een festival over Drugs, Alcohol en Safe Seks: DAS lekker…toch?! Op straat, in het LVC, op de terrassen van verschillende kroegen en op Werfpop werd aandacht besteed aan deze thema’s. Jongeren van 16 t/m 24 jaar konden bij stands terecht om hun kennis te testen, mee te doen met een prijsvraag of voor een contest condoomvaardigheden.

Ook vragen stellen aan een expert of gewoon een praatje maken, alles was mogelijk! En natuurlijk waren daar de Shootergirls, inmiddels bekend en berucht bij het uitgaanspubliek in Leiden! De lieftallige zusters liepen de benen uit het lijf om iedereen van spuitje 0% vol. te voorzien. Want dorstig was iedereen door de zwoele zomerse temperaturen! Wil je jezelf en je favoriete zuster nog eens terugzien? Klik dan vanaf maandag 21 juli door op de site van de GGD: www.ggdzhn.nl.

Ook zwoel waren de vrij veilig- paspoortjes die uitgedeeld werden op de Leidse terrassen. Met tips om de zomer veilig door te komen, ideaal voor in de reiskoffer. Zo is elke vakantieganger èn thuisblijver die veilig vrijt, op een hete zomer voorbereid! Maar is weten ook doen? Dat is de vraag! Daarom konden jongeren ook hun ‘condoomvaardigheden’ in het donker testen. Veel jongeren waagden de gok om voor het oog van een SOA-deskundige van de GGD te laten zien dat ze niet twee linkerhanden hadden.

Vragen over (party)drugs werden beantwoord door medewerkers van Parnassia. De gelukkige winnaar van de prijsvraag, waarbij jongeren vijf vragen over drugs moesten beantwoorden, krijgt voor 1 augustus bericht thuisgestuurd. Zo was er voor ieder wat wils en DAS natuurlijk interessant en mateloos genieten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×