Stationsplein stadszijde Leiden klaar

Deze week is de herinrichting van het Stationsplein aan de stadszijde in Leiden afgerond. Leiden heeft daarmee nu een aantrekkelijke nieuwe entree van de stad gekregen. Wethouder Hillebrand opende eind vorig jaar de unieke geïntegreerde constructie van een halfverdiepte fietsenstalling met een taxistandplaats op het dak. Vorige week zijn er vier 13-meter hoge lichtobjecten geplaatst die niet alleen de veiligheid van het plein moeten bevorderen maar ook een aparte sfeer creëren op het plein. De enige dissonant is nog het gapende gat naast het Taxipalet waar de vervallen universiteitsflat stond.

Het uitgangpunt bij de herinrichting van het stationsplein was niet alleen veiligheid, maar het plein moest ook een plezierig verblijfsgebied worden en een plek waar voetgangers ongestooord kunnen rondlopen zonder van hun sokken gereden te worden. Naast de vier hoge lichtobjecten op het plein is ook de straatzijde voorzien van kleinere lichtmasten.

Het plein heeft een groene uitstraling gekregen door drie grote bomen op het plein en tien bomen tussen het spoor en de fietsenstalling. Verspreid over het plein staan bankjes en afvalbakken en voor het station zijn telefooncellen en een stadsplattegrond geplaatst. Het gehele plein met uitloop naar de Stationsweg is opnieuw bestraat met paarskleurige klinkers die aansluiten op de huidige stenen van de Rijnsburgerweg. De toekomstige fietsroute Stationsweg-Schuttersveld wordt gemarkeerd door lichtelementen in de grond.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×