Benefietconcert voor anti EU demonstranten

Een maand geleden vond in de buurt van de Griekse stad Thessaloniki de halfjaarlijkse Eurotop plaats. Ook de andersglobaliseringsbeweging liet tijdens de top van zich horen. Tienduizenden demonstranten, waaronder een delegatie van het Leidse Eurodusnie, gingen de straat onder de leus “tegen het neoliberale Fort Europa, voor een rechtvaardige en grensloze wereld”. Op 26 juli zamelt Eurodusnie met een benefietconcert geld in voor de proceskosten van 21 aangehouden demonstranten.

Hoewel de demonstraties over het algemeen vreedzaam verliepen, kwam het toch tot enkele botsingen tussen demonstranten en oproerpolitie. Meer dan honderd mensen werden aangehouden en 21 van hen zullen worden vervolgd. Negen van hen, waaronder een Syrische politieke vluchteling, twee Spanjaarden en een Engelsman, zitten één maand na de protesten nog steeds en onder erbarmelijke omstandigheden, gevangen in de Kastro gevangenis, nabij Athene. De negen ontkennen iedere schuld en zeggen dat de bewijslast tegen hun door de politie is vervalst.

Op zaterdag 26 juli organiseert Eurodusnie een benefietconcert om geld in te zamelen voor de proceskosten. Een drietal bands zullen optreden, te weten de Deense band URO (punk), de Roosendaalse formatie Stockholm Syndrome (rock-core) en de Leidse formatie Toner Low (stonerrock). De avond vindt plaats in Eurodusnie, Vrijplaats Boerhaavelaan. De deur gaat open om negen uur en de eerste band begint om half tien. De avond wordt afgesloten met een DJ. De entree bedraagt 3 Euro.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×