Tiende wiskunde-zomerkamp

De Universiteit van Leiden en de stichting Vierkant voor Wiskunde organiseren voor de tiende keer een wiskunde-zomerkamp. Wiskunde wordt vaak geassocieerd met: moeilijk, saai, iets voor mensen met een wiskunde-knobbel. Op de wiskunde-zomerkampen, georganiseerd door de stichting Vierkant voor Wiskunde, blijkt ieder jaar weer het tegendeel.

Jongeren van 10 tot 17 jaar spelen dan spelletjes, lossen logische puzzels op, componeren muziekstukken, bedenken spelstrategie├źn, maken kunstwerken, tekenen spannende figuren en construeren enorme bouwwerken. Al deze activiteiten hebben iets met wiskunde te maken. Op deze manier maken de kinderen op een leuke manier kennis met allerlei interessante en uitdagende aspecten van wiskunde. De kampen worden afgesloten met een tentoonstelling waar de deelnemers hun kunstwerken, strategie├źn en constructies presenteren aan ouders en publiek.

De belangstelling voor de zomerkampen neemt ieder jaar toe. Veel deelnemers komen ieder jaar terug en, wanneer ze te oud worden om als kampdeelnemer mee te gaan, komen sommigen terug als begeleiders. De leiding bestaat uit wiskundedocenten en studenten, die als vrijwilligers de kampen voorbereiden en begeleiden. Ook voor hen is het Vierkant kamp vaak een vast onderdeel van hun zomervakantie. De kampen kunnen daarom rekenen op een groot aantal begeleiders: elk groepje van vijf of zes deelnemers wordt bijgestaan door twee wiskundigen. Door deze intensieve begeleiding zitten de deelnemers nooit zonder hulp of aanmoediging.

De kampen vinden plaats in groepsaccommodatie De Poelakker, v.d. Hamlaan 8 in Lunteren.

De data waarop de kampen worden gehouden:
4-8 augustus voor leerlingen van groep 6-8 van de basisschool en brugklassers;
11-15 augustus voor leerlingen van het voortgezet onderwijs, incl. brugklas.

De afsluitende tentoonstelling vindt telkens plaats op vrijdagmiddag van 15:00 tot 16:30. Voor meer informatie kunt u terecht bij de stichting Vierkant voor Wiskunde tel. 071-5277129, e-mail info@vierkantvoorwiskunde.nl. Ook is informatie te vinden op de website van Vierkant: //www.vierkantvoorwiskunde.nl/.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×