Zwanenburgbaan Schiphol langere tijd dicht

De Zwanenburgbaan van Schiphol gaat twee maanden dicht in verband met groot onderhoud. De luchthaven meldde vandaag dat het vliegverkeer in die periode over de overige banen wordt verdeeld. De sluiting gaat in op 4 augustus en eindigt op 5 oktober, met een mogelijkeuitloop in verband met slecht weer.

Vanaf de tweede helft van augustus zou de Zwanenburgbaan overdag beperkt kunnen worden ingezet, als de overige start- en landingsbanen niet kunnen worden gebruikt door bijvoorbeeld weersomstandigheden. Ook wordt in deze periode de aanleg van de zuidelijke taxibaan richting Polderbaan afgerond. De luchthaven verwacht dat de Polder- en de Zwanenburgbaan vanaf 1 november overdag gelijktijdig tijdens de piekuren kunnen worden ingezet.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×