Diefstallen uit Legermuseum opgelost

De diefstal van enkele honderden prenten en boeken uit het Legermuseum in Delft lijkt opgelost te zijn. De Koninklijke Marechaussee heeft twee mannen uit Leiden aangehouden. De waarde van de buit bedroeg 400.000 euro. De diefstallen werden in april van dit jaar ontdekt tijdens een periodieke controle van de boekencollectie.

Bij de steekproef bleek dat uit een aantal kostbare boeken verschillende prenten verdwenen waren. De prenten waren in de afgelopen 5 jaar uit de betreffende boeken verwijderd. Het museum heeft na de ontdekking alle ongeveer 200.000 banden uit de boekencollectie gecontroleerd. Vrijwel alle vermiste prenten geven (stads)topografische onderwerpen weer.

Advertentie

Leiden legermuseum


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×