Rondleiding bij opgravingen Roomburgerpolder

Enkele weken gelden is de gemeente Leiden begonnen met opgravingen in de Roomburgerpolder. In de eerste opgravingsputten stuitten de archeologen op resten van bijgebouwen van het laat-middeleeuwse Margarethaklooster en bewoningssporen uit de Romeinse Tijd. De resultaten van het archeologisch onderzoek zijn te bezichtigen. Vanaf woensdag 30 juli tot en met woensdag 24 september wordt er wekelijks op iedere woensdagmiddag om 13.30 uur een rondleiding verzorgd bij de opgravingen.

Tijdens deze rondleiding wordt er informatie gegeven over de achtergrond en werkwijze van het archeologisch onderzoek en over de meest recente resultaten. Daarnaast is er ruimschoots de gelegenheid om de opgravingen te bezichtigen, vondsten te bekijken en vragen te stellen. De rondleidingen starten bij de Besjeslaan, ter hoogte van huisnummer 6.

Er is geen parkeergelegenheid in de buurt van de opgraving. Bezoekers wordt dan ook aangeraden met het openbaar vervoer, de fiets of te voet te komen. Het terrein is niet toegankelijk voor minder validen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×