Politie rolt jeugdbende op

De politie heeft vijf jongeren, onder andere uit Leiderdorp, aangehouden voor het plegen van minstens 34 inbraken in auto’s, woningen en bedrijven in Woubrugge, Alphen aan den Rijn, Ter Aar, Nieuwveen en Hoenderloo. Het Openbaar Ministerie meldt dat ze daarbij ondermeer geld, camera’s en bankpasjes buit maakten. Bij sommige woninginbraken namen ze ook de auto mee.

Justitie sluit niet uit dat de groep nog meer inbraken op haar geweten heeft. De vier jongens en een meisje, in de leeftijd van 18 tot 22 jaar en afkomstig uit Woubrugge, Leiderdorp en Den Haag, hebben inmiddels bekend. De inbraken pleegden de vijf in wisselende samenstelling tussen april tot half juni.

De politie kwam de jongeren op het spoor na aangifte van bedreiging tegen de hoofdverdachte, een 19-jarige jongen uit Woubrugge. Bij nader onderzoek bleek dat de hoofdverdachte ook bij verschillende auto-inbraken was gesignaleerd. Justitie heeft de hoofdverdachte in voorlopige hechtenis genomen. Hij moet zich op 22 september voor de rechtbank in Den Haag verantwoorden. De vier medeverdachten zijn naar huis gestuurd. Ook zij moeten voor de rechter verschijnen.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×