Rapenburgconcert: "topevenement van nationale allure"

Op zaterdag 30 en zondag 31 augustus aanstaande vindt het Rapenburgconcert 2003 plaats. “Inmiddels uitgegroeid tot een topevenement van nationale allure,” aldus de organisatie. Zomerse klanken vanaf een drijvend platform dat voor anker ligt in de meest unieke gracht van Leiden: het Rapenburg. Artiesten van naam die hun muziek ten gehore brengen in een historisch decor van fraaie grachtengevels. Een Leidse traditie die in minder dan drie jaar meer dan tienduizend muziekliefhebbers lokt: op de wal of in het water met sloepen en vletten en verder met alles wat maar varen kan. Speciale aandacht zal er beslist ook zijn voor het decor. Dat is de afgelopen maanden vervaardigd door de kunstenaars van Atelier “Kunst & Vliegwerk”.

Namens Kunst & Vliegwerk nemen Jaap den Hollander, Ulrike Leijendecker, Petra Kaak en Hans Neuteboom aan het project deel. Zij gaan een groot aantal doeken maken die samen een geheel zullen vormen van in totaal 72 vierkante meter. Na het concert worden de afzonderlijke schilderijen door veilinghuis Sotheby’s geveild. De opbrengst ervan gaat naar het atelier. Nog tot en met 29 augustus is de totstandkoming van het immense werkstuk te volgen in Galerie Kunst & Vliegwerk aan de St. Jorissteeg 22 in Leiden.

Vorig jaar met the Young Sinatras, Hans Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Mathilde Santing. Toptalent van de zaterdagavond. En een klassiek programma op de zondagmiddag met studenten van de Faculteit der Kunsten, een samenwerkingsverband van de Leidse Universiteit met het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Leiden genoot en zal ook dit jaar weer genieten. Van een zeer gevarieerd tweedaags programma.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×