Het uitgebrande pand van kledingzaak US Madhouse aan de Haarlemmerstraat. (foto's: Gerard Ligtvoet).

Kledingwinkel uitgebrand op Haarlemmerstraat

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 augustus is in de Haarlemmerstraat een kledingzaak volledig uitgebrand. Ook een naastgelegen snackbar heeft ernstige brandschade opgelopen. Twee andere winkelpanden hebben water- en roetschade en van twee winkelpanden aan de overzijde zijn de ruiten gesprongen. De brand is omstreeks 2.00 uur ontstaan, vermoedelijk omdat er een brandend voorwerp bij de kledingzaak naar binnen is gegooid. Getuigen hebben twee mannen zien wegrennen. De politie houdt rekening met brandstichting.

De politie heeft enige tijd later op de Haarlemmerstraat twee aanhoudingen verricht. Het gaat om twee Leidenaars van 17 en 18 jaar. Zij werden overgebracht naar het bureau, maar werden zondagmorgen weer naar huis gestuurd. Zij worden niet langer als verdachten aangemerkt.

Buren hebben geprobeerd de brand te blussen. Ook hebben zij de drie personen in de woning boven de snackbar gewaarschuwd, waardoor ze het pand ongedeerd konden verlaten. De drie zijn enige tijd opgevangen in het politiebureau aan de Langegracht. De brandweer gaf om 3.05 het sein brand meester.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×