Treinverkeer plat door grote storing

Het treinverkeer rond Leiden is dinsdag tussen 17.15 uur en 22.15 gestremd geweest door een grote storing. Tienduizenden reizigers waren de dupe en liepen een forse vertraging op.

Door de storing reden er ook geen treinen tussen Amsterdam en Rotterdam. De oorzaak was het uitvallen van een computer die de elektriciteit regelt waarmee seinen en wissels worden bediend. Behalve met het inzetten van bussen probeerden NS-medewerkers in Leiden mensen met grote haast, bijvoorbeeld om op Schiphol een vliegtuig te halen, aan vervangend vervoer te helpen. De NS kon overigens nauwelijks aan vervangend vervoer komen.

Volgens ProRail ging de computer waarschijnlijk kapot door een piekspanning. Monteurs vervingen enkele printplaten van de computer, waarna de seinen en wissels weer in gebruik konden worden genomen. De treinenloop bleef ook nadat de storing was opgeheven, rond Leiden enigszins ontregeld. Dat kwam door lege treinstellen die in het station Leiden Centraal in de weg stonden. De NS laat daarom tot 01.00 uur woensdagochtend nog bussen rijden tussen Leiden en Haarlem/Schiphol/Den Haag. Rond middernacht waren alle problemen voorbij en werd het treinverkeer van en naar Leiden volledig hervat. Vanaf 01.00 uur was er volgens de woordvoerder een regelmatige treindienst.

De komende dagen moeten treinreizigers tussen Leiden en Utrecht sowieso rekening houden met een langere reistijd. Door werkzaamheden rijden er vanavond en morgenavond na 20.30 uur geen stoptreinen tussen Leiden en Alphen aan den Rijn. De NS zet dan bussen in.

De NS adviseert reizigers gebruik te maken van de bussen of van de omreisroute. Die loopt van Leiden naar Gouda en in tegengestelde richting via Den Haag Centraal. Na 0.30 uur moeten reizigers van Leiden Centraal naar Utrecht Centraal met de Nachtnettrein. De vertrektijd is 0.44 uur, via Schiphol en Amsterdam Centraal. De extra reistijd bedraagt een kwartier tot een half uur.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×