Herinrichting Kooilaan mogelijk tonnen goedkoper

Leiden trekt bijna anderhalf miljoen euro uit voor de herinrichting van de Kooilaan. Wethouder Pechtold toonde zich gelukkig met het feit dat nu eindelijk begonnen kan worden aan de werkzaamheden. Dat deze hard nodig zijn, daar is iedereen het wel over eens. De vaak als verbindingsroute met Leiderdorp gebruikte weg in de Kooi heeft een aantal gevaarlijke kruispunten en ook de weg zelf is al lange tijd in slechte staat. De boomwortels groeien door het asfalt heen. Pechtold had nog een verrassing in petto voor de raadsleden: De uitvoering van de werkzaamheden kost Leiden mogelijk een stuk minder dan de 1,5 miljoen die de stad ervoor uit heeft getrokken. Pechtold heeft namelijk goede hoop dat een deel van het project gesubsidieerd zal worden uit een potje voor infrastructurele verbeteringen.

Dat geld is eigenlijk al verdeeld, maar de kans is groot dat verschillende regiogemeenten hun aandeel niet opmaken. De Kooilaan staat nu op de reservelijst. Maximaal 40% van de kosten komt voor de mogelijke subsidie in aanmerking.

Bijna alle fracties wilden voordat ze instemden met de plannen nog wel van de wethouder weten hoe het zat met de bezwaren die de politie had geuit. Deze waarschuwt namelijk dat met het veiliger maken voor fietsers van het kruispunt van de Kooilaan met de Herensingel, het sluipverkeer in de wijk zal toenemen. Daardoor zouden de 30-kilometergebieden juist onveiliger worden. Wethouder Pechtold kon de raadsleden geruststellen. “U moet dat niet te zwaar nemen. De politie heeft die bezwaren wel geuit, maar uiteindelijk hebben ze ook hun handtekening onder het plan gezet. Veiligheid gaat ook bij de politie boven sluipverkeer.”

Advertentie

Leiden kooilaan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×