Plannen herinrichting Kooilaan bekendgemaakt

Gisteravond heeft de gemeente de herinrichtingsplannen van de Kooilaan aan de omwonenden gepresenteerd. De Kooilaan wordt van het kruispunt Bernhardkade/Surinamestraat tot en met het kruispunt met de Herensingel flink opgeknapt. Door achterstallig onderhoud verkeert de straat nu in een zeer slechte staat. De Kooilaan wordt overzichtelijker en veiliger en er komt meer groen. Ook wordt het asfalt vervangen. Om het autoverkeer af te remmen komen er verkeersdrempels. In de loop van 2004 is het hele project gereed.

Het kruispunt Herensingel/Kooilaan krijgt een nieuwe indeling. Er komen middengeleiders, zodat de drukke kruising overzichtelijker wordt voor automobilisten als fietsers. Op de Kooilaan tussen Kooizicht en de Surinamestraat komt een middenberm met bomen over de gehele lengte. Aan de kant van het Kooipark houden de fietsers hun eigen gescheiden fietspad. Aan de kant van de Spoorlaan is ruimte voor een aanliggend fietspad. Daarachter wordt een ‘groene buffer’ aangelegd, zodat de bewoners minder last van het verkeerslawaai hebben.

Om de verkeersveiligheid te verbeteren worden alle parkeerplaatsen langs de Kooilaan verplaatst naar het parkeerterrein bij de Medusastraat en naar het begin van de Ringkade en de Atjehstraat. Naar verwachting neemt de gemeenteraad nog vóór de zomer een besluit over de plannen.

Leiden kooilaan


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×