Expositie Van Kempen in De Hortus

In Brasserie De Hortus in het bezoekerscentrum van de Hortus botanicus in Leiden zijn vanaf 1 september etsen te zien van Ben van Kempen. De expositie met de titel ‘Improvisatie en Experiment’ toont recent werk, waarvan de thematiek is geïnspireerd op free-jazz en structuren in de natuur. Sommige werken zijn meer cartooneske van aard maar altijd speels en abstract. Tijdens een langdurig, bijna fysiek proces met verschillende materialen vinden de beelden in het hoofd van Ben hun weg naar het papier.

Ben van Kempen is in de Hortus botanicus geen onbekende. De natuur van de Hortus inspireert hem in zijn grafische werk en als poppenspeler van Theater Popject treedt hij met grote regelmaat op in heel bijzondere jeugdtheatervoorstellingen in de Oranjerie en Wintertuin. Ben van Kempen voltooide zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag in 1955 waar hij onder andere bij Co Westerik studeerde. Daarna bestudeerde hij grafische technieken aan de Vrije Academie te Den Haag.

Advertentie

Leiden hortus


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×