Het Midzomernachtfeest in de Hortus botanicus. (Foto: Hortus botanicus Leiden).

Midzomernacht brengt Hortus in Japanse sferen

In de Hortus botanicus wordt tijdens de langste dag van het jaar weer het Midzomernachtfeest gevierd. Dinsdag 21 juni is de Hortus van 20.00 tot 24:00 uur geopend voor publiek. In het teken van de 150ste sterfdag van Von Siebold is dit jaar voor Japan als thema gekozen.

Zoals elk jaar kunnen bezoekers tijdens de midzomernacht genieten van de avondsfeer in de tuin en meedoen aan verschillende activiteiten. “Zelf ben ik heel erg benieuwd naar Aaf Verkade die in onze vijver tussen de karpers gaat zwemmen. Maar ook het fotograferen van jonge kinderen op de bladeren van Victoria amazonica is altijd heel bijzonder”, zegt Janko Duinker, communicatiemedewerker bij de Hortus.


Reanne van Kleef sprak met communicatiemedewerker Janko Duinker van de Hortus over het Midzomernachtfeest.

De uitsmijter van de avond is een optreden van The Stream waarbij ze een levende videoclip gaan maken. Duinker: “Het klinkt een beetje geheimzinnig, maar het wordt echt heel erg tof.”

Kaarten zijn 7,50 euro per persoon en zowel online als bij de hortus zelf te verkrijgen. Houders van een museumkaart, bomenadoptanten en Vrienden van de Hortus hebben gratis toegang.

 

Cultuur hortus


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×