Hoewel palingen vis zijn, kunnen ze zich op het droge voortbewegen. (Foto's: PR).

Palingen te water gelaten bij Hortus Botanicus

Een aantal grote palingen werd gisteren vrijgelaten in de Witte Singel bij de Hortus Botanicus in Leiden. De beesten werden tot afgelopen zondag tentoongesteld tijdens de Aquahortus, maar zwemmen nu de vrijheid tegemoet.

Aaf Verkade liet de dieren te water. Het Hoogheemraadschap Rijnland heeft veel maatregelen getroffen om vissen vrij baan te geven. Dankzij vispassages kunnen de palingen naar zee zwemmen. Palingen kunnen zich op het droge voortbewegen. Zij verstikken niet, dat komt doordat hun kieuwen, door de kleine openingen, lang vochtig blijven. Op het land bewegen deze vissen zich als een slangachtige voort.

Leiden aquahortus2015 hortus


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×