Een stokpaardje voor Ties van der Sande. Het tweede zoontje van de VVD-wethouder werd 9 augustus geboren.

Stokpaardje voor Van der Sande-baby

Het is alweer ruim een maand geleden dat wethouder Rogier van der Sande voor de tweede keer pappa werd, maar gisteravond was de eerste raadsvergadering na het reces en dus de eerste gelegenheid voor de gemeenteraad om hem daarmee te feliciteren. Scheidend nestor van de raad, Jan Laurier, sprak de jonge vader toe en gaf hem namens de gemeenteraad een passend politiek cadeau voor de kleine: een stokpaardje.

De komende tijd zijn er overigens nog veel van dit soort felicitaties te verwachten in de Leidse raad. CDA-fractievoorzitter Wim Bleijie: “Er zijn zoveel babies op komst, het wordt al bijna rendabel om een kinderopvang te regelen in het stadhuis”.

De eerstvolgende die voor nageslacht zorgt, is GroenLinks raadslid Sita Dewkalie. De geboorte van haar kindje was vorige week uitgerekend, dus het kan nu elke dag zover zijn. In oktober wordt PvdA-wethouder Hans Buijing opnieuw vader. GroenLinks raadslid Yvonne van Delft verwacht een kerstkindje en een maand later, in januari 2004, verwachten de D66-raadsleden Anneloes Wassenaar en Arjan Stoffels hun eerste kleine. PvdA-raadslid Marije van den Berg sluit voorlopig de rij. Eigenlijk had ze het nog even voor zich willen houden, maar gisteren gonsde het door het stadhuis: Op 1 april 2004 wordt ze mamma.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×