Zaterdag open dag bij Milieu & Beheer

Onder het motto: ‘Leiden ruimt op: duik er eens in!’ krijgen de inwoners van Leiden aanstaande zaterdag de mogelijkheid om te zien wat de dienst Milieu en Beheer van de gemeente doet om Leiden op te ruimen en opgeruimd te houden. De Open Dag wordt gehouden op drie locaties op het industrieterrein de Waard (Adm. Banckertweg, J.C. de Rijpstraat en de Willem Barentszstraat) en duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Wethouder Rogier van der Sande (Stedelijk Beheer) overhandigt aan het eind van de dag de prijzen aan de winnaars van de puzzeltocht, die onderdeel uitmaakt van het programma van de Open Dag.

Sinds januari 2001 is de dienst Milieu en Beheer bezig om onder de vlag van ‘Leiden ruimt op!’ de stad extra schoon te maken en opgeruimd te houden. Inmiddels plukt Leiden de eerste vruchten van een aantal projecten. Zo is er elke dag een opgeruimde Haarlemmerstraat, worden grachten en singels schoongehouden, is er een groot aantal afvalbakken geplaatst en wordt de bestrijding van de overlast van hondenpoep en van zwerfvuil rond containers krachtig ter hand genomen. Daarom is nu het unieke moment aangebroken voor een frisse duik in de ‘Leiden ruimt op!- keuken’.

De Open Dag is hét moment om de wagens eens van heel dichtbij te bekijken. Iedereen die altijd al eens chauffeur op een vuilniswagen had willen zijn, kan zaterdag even achter het stuur kruipen. Ook kunnen de bezoekers antwoord krijgen op vragen als: “hoeveel kost het om een ton afval te verwerken”, “hoe wordt glas hergebruikt” en “hoe gaan de reinigingscontroleurs te werk”? Bovendien is er informatie over de manier waarop inwoners een bijdrage kunnen leveren aan het schoonhouden van onze stad.

Er is een programma met voor elk wat wils opgesteld. Naast heel veel informatie over het hoe en waarom van ‘Leiden ruimt op!’ zijn er ook allerlei activiteiten. Kinderen kunnen hun behendigheid testen in de afvalrace of bij het ECO-glazen stapelen. Voor de kleintjes is er een springkussen en een zweefmolen. Jong en oud kunnen meedoen aan een puzzeltocht die langs de Milieustraat, het Warenhuis en de informatiemarkt op de Admiraal Banckertweg voert. De juiste oplossers van de puzzel maken kans op mooie prijzen, waaronder een dagje gratis naar de Efteling.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×