Centraal infopunt voor hulp- en dienstverlening

Het Informatiepunt Web en Handicap (IWH) heeft eind vorige maand haar glazen deuren geopend in de hal van het nieuwe Rijnlands Revalidatiecentrum in Leiden. Daarmee is er één centraal Informatiepunt over hulp- en dienstverlening aan mensen met een lichamelijke handicap en/of een chronische ziekte. Iedereen die daar behoefte aan heeft, kan er terecht voor informatie en advies over diverse onderwerpen zoals wonen, werken, regelingen, vrije tijd, enzovoort. Web en Handicap richt zich op de regio Leiden, Rijn- en Bollenstreek.

Men kan er op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur zelfstandig informatie zoeken in de folders, tijdschriften, of op een van de twee computers. Ook kunnen er boeken en video’s geleend worden. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn er medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden en om mensen wegwijs te maken in het Informatiepunt of op de computer. De medewerkers zitten als spinnen in het web van informatie. Het is de bedoeling door samenwerking met regionale informatieaanbieders steeds meer informatie te koppelen tot een groot Web en Handicap.

U kunt ook bellen: 071 519 52 80 of e-mailen: iwh@rzh.nl of de site bezoeken: //www.webenhandicap.nl/.

Het IWH is een samenwerkingsproject van Het Overleg Gehandicapten Leiden (OGL), de Sociaal Pedagogische Dienst (SPD) en het Rijnlands Zeehospitium (RZH). Het OGL meldde destijds dat er wel veel informatie in de regio aanwezig was maar versnipperd en moeilijk te vinden. Het RZH begon met de nieuwbouw van het Rijnlands Revalidatiecentrum en hield rekening met ruimte voor een informatiepunt. De SPD leverde drie medewerkers. De fondsen OGZ en Fonds 1818 steunden het project financieel.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×