"Wessie" ook in Leiden Zuid

Maandag komt ‘Wessie’ naar Leiden Zuid. ‘Wessie, uw wijkinbreker’ is de naam van het succesvolle inbraakpreventieproject dat de Politie Hollands Midden samen met de gemeente Leiden en de woningcorporaties in april 2001 is gestart in Leiden West. Met het project willen de betrokken organisaties bereiken dat bewoners hun woning beveiligen met goed hang- en sluitwerk. Daarmee kan het risico op een inbraak met 85% afnemen. De politie verwacht dat alle woningen (ongeveer 18.000) in Leiden Zuid in een periode van zes jaar zullen zijn bezocht.

Maandag trekken politieagenten en medewerkers van de gemeente en de woningbouwcorporaties de wijk in om huis aan huis langs te gaan bij de buurtbewoners. Zij geven persoonlijk informatie over het PolitieKeurmerk Veilig Wonen® (PKVW). Dit Keurmerk geeft standaardnormen voor goed hang- en sluitwerk en wijst op andere preventieve maatregelen in en om de woning, zoals bijvoorbeeld goede verlichting.

Veel bewoners vinden een goede beveiliging van hun woning wel belangrijk, maar vinden de aanpassingen te kostbaar. Bewoners van een huurwoning kunnen contact opnemen met hun woningbouwvereniging voor meer informatie over de beveiliging van hun woning. Mensen met een eigen woning kunnen voor goed hang- en sluitwerk contact opnemen met een PKVW erkend installatiebedrijf. De politie is in het bezit van een lijst met deze erkende bedrijven.

In Leiden West is gebleken dat wanneer bewoners goed geinformeerd zijn, zij vaker op het aanbod ingaan en de beveiliging van hun huis verbeteren. Verschillende verzekeraars bieden korting op de premie voor de inboedel- en opstalverzekering wanneer de woning volgens de normen van het PolitieKeurmerk Veilig Wonen is beveiligd.

In het informatiemateriaal dat bij het project wordt gebruikt, laat het stripfiguurtje ‘Wessie, uw wijkinbreker’ zien wat de zwakke plekken aan de woningen zijn. Bij bezoeken aan de wijk nemen de projectmedewerkers de ‘Wessie-keet’ mee. Naast foldermateriaal over beveiligingsmateriaal zijn in de keet ook voorbeelden te zien van goed en slecht hang- en sluitwerk.

Leiden Wessie de wijninbreker


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×