Nederlands team wint Taalkunde Olympiade

Tijdens de eerste Internationale Taalkunde Olympiade die van 8 tot en met 12 september plaatsvond in Borovets in Bulgarije heeft in de teamwedstrijd het Nederlandse team de eerste prijs behaald. In dit onderdeel van de Olympiade werden onder andere de sterke Russische teams uit Moskou en uit Sint-Petersburg verslagen. In de individuele wedstrijd behaalde de Nederlander Eddin Najetoviæ een gedeelde eerste plaats, met 91 van de 100 te behalen punten, en werd Mirjam Plooij even verdienstelijk tweede. De andere twee Nederlandse deelnemers, Rozanne Zeiler en Aleksei Nazarov, eindigden ook in het voorste deel van het veld en zorgden er zo voor dat de gemiddelde score van Nederland het hoogste was van alle teams.

Acht landenteams van scholieren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar kwamen voor deze internationale wedstrijd bijeen om hun kennis en inzicht te meten door middel van taalkundige vraagstukken. De Nederlandse delegatie bestond uit de vier scholieren die in februari 2003 de beste resultaten hebben behaald op de Nederlandse Taalkunde Olympiade, die ieder voorjaar aan de Universiteit Leiden wordt gehouden. Als begeleider van het Nederlandse team trad dr. Michiel de Vaan op, die namens de opleiding Vergelijkende Indo-Europese Taalwetenschap van de Universiteit Leiden verbonden is aan de organisatie van de Nederlandse Taalkunde Olympiade.

Drie van de Nederlandse deelnemers gaan nu studeren en mogen daarom volgend jaar niet meer deelnemen aan de Olympiade voor scholieren. Deze wordt op 14 februari 2004 gehouden. Met het succes van dit jaar in het achterhoofd zal de komende nationale Olympiade zeker weer een kwartet gemotiveerde scholieren opleveren voor de internationale wedstrijd, die volgend jaar waarschijnlijk in Estland zal plaatsvinden.

Meer informatie over de nationale Taalkunde Olympiade en een inschrijfformulier is te vinden op de website //www.olympiade.leidenuniv.nl/.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×