Eérmoei uit Someren werd eerste in de categorie 'het nieuwe levenlied'.

"Eigenlijk hou ik helemaal niet van smartlappen"

Een opmerkelijke uitspraak uit de mond van Magda. De vrouwelijke helft van het duo Eérmoei, één van de winnaars van de Mary Bey-Bokaal. Maar ze meent het allemaal niet zo ernstig. “Thuis draai ik dit soort muziek echt nooit, maar op zo’n avond is het wel erg leuk,” aldus de vrolijke Magda uit Someren. Al 20 jaar is ze met muziek bezig, onder andere als dirigent van een kinderkoor in Someren.

“We gaan zo echt naar huis hoor,” zegt zo tegen 1.00 uur ’s nachts. “We moeten nog ruim anderhalf uur rijden en morgen moet ik een huwelijk doen met het koor.” Samen met haar broer kan ze terugkijken op een zeer geslaagde avond. Hun winnende liedje Tippelzône (Geef mij een Tippelzône, geef mij een stukje straat…) werd al snel door de met ruim 600 koppen gevulde zaal meegezongen.

Nadat Magda met de fanbus van Eérmoei is vertrokken richting Someren nemen broer Tony en wat vrienden nog een afzakkertje in Café de Vergulde Kruik in de Haarlemmerstraat. “Hier is het begonnen,” vertelt Tony aan de bar van het bruine Leidse café. “In deze kroeg hadden we tijdens de voorronde ons eerste optreden.” Het winnende liedje heeft hij geschreven. “Het kwam eigenlijk door mijn dochter. Die is 15 en dan willen die meiden allerlei dingen die ze nog niet mogen. De kroeg in bijvoorbeeld. Toen zei ik, Ja, laten we de gemeente bellen of ze een tippelzone voor je aanleggen, want in Someren gebeurt nooit wat. En door zo’n grapje krijg je dan de inspiratie voor een nieuwe tekst.”

Leiden levenslied


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×