Zaterdagavond werd in een bomvolle Leidse Stadsgehoorzaal de finale gehouden van het vijfde Leids Festival van het Levenslied. Winnaar in de categorie 'klassiekers' werd Stefan Mondial uit Groenlo met de meezinger 't Draaiorgel. Eérmoei uit Someren werd met Tippelzône eerste in de categorie 'nieuwe levenslied'. Voor de twee winnaars was er naast de eer en de Mary Bey-bokaal ook nog een geldprijs van € 1150 en een weekendje naar een Landalpark naar keuze.

Tweede in de categorie 'klassiekers' (covers) werd Stefano uit Den Haag en derde Alles uit Groesbeek. In de categorie 'het Nieuwe Levenslied' (nieuwe tekst en compositie) werd Sjannie uit Budel tweede. Op de derde plaats eindigden Rinke & Wietske uit Dronrijp met een nummer in het Fries. De twee Leidse deelnemers, Danny (vorig jaar nog derde) en Willem Bey (tweede in 1999), vielen niet in de prijzen. (Foto's: Chris de Waard).

Lustrum Levensliedfestival drukker dan ooit

Leiden levenslied


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×