Raadslid Daniel Van Schoonderwoerd Den Bezemer van Leefbaar Leiden. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leefbaar Leiden wil camera's bij Station de Vink

Naar aanleiding van de steekpartij die afgelopen zaterdag plaatsvond bij Station de Vink in de Stevenshof, wil Leefbaar Leiden dat de gemeente daar, net als in Arnhem, camerabewaking invoert. Ook heeft de partij het college gevraagd om met de NS te gaan praten over manieren om het station veiliger te maken. Daarbij denkt Leefbaar Leiden aan bemensing van het station.

 

Leefbaar-raadslid Daniel Van Schoonderwoerd Den Bezemer schrijft naar aanleiding van een werkbezoek dat de raad afgelopen donderdag aan Arnhem bracht, dat camerabewaking door de omwonenden toegejuicht zal worden. “In Arnhem willen ze zelfs dat er meer camera’s bijkomen,” aldus Van Schoonderwoerd: “Criminelen zoeken bij voorkeur de confrontatie op plekken als een station. Het openbaar vervoer biedt namelijk de mogelijkheid snel weg te komen,” zo schrijft het raadslid in een reactie op het artikel over de steekpartij op deze site.

Advertentie

Leiden steekpartijvink


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×